Mavişehir İlkokulu
KURŞUNLUK MAH. 2052. SK. NO 4 MERKEZ / UŞAK
02765020925

VİZYON

Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, inançlara saygılı, demokrasi bilinci gelişmiş, toplumunu seven bireyler yetiştirmeye, eleştirebilme yürekliliğiyle birlikte olumlu düşünce ve hoşgörü kültürünü de zenginleştirmeye; böylelikle dünya sorunlarına yaratıcı yaklaşabilecek genç çözüm ortaklarının sayısını artırmaya, doğaya ve çevreye saygılı, kendi potansiyellerini keşfedebilen, toplumla ve kendisiyle barışık, öz-disiplini yüksek bireyler yetiştirmeye, çağdaş çoklu zeka, bireysel nitelikler ışığında özgün öğrenme, öğrenci merkezli eğitim yaklaşım ve kuramlarını; bunlarla birlikte bugünün kuşaklarının kültürel niteliklerini ve öğrenme alışkanlıklarını ifade eden ‘X, Y, Z kuşakları’ algısını, okulda uygulanan öğretim yöntem ve tekniklerine somutlaştırarak yansıtmaya, eğitimi hem kendi klasikleri hem de en yeni ve en iyi örnekleri ışığında öğrenci- veli-öğretmen ortaklığıyla gerçekleşen kolektif bir etkinlik olarak algılamaya ve bu doğrultuda yeni yaklaşımlar geliştirmeye, Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği doğrultuda bilimin tüm olanaklarından daima yararlanmaya ve bilimi ‘hayattaki en gerçek yol gösterici’ olarak görmeye ve sunmaya odaklanmıştır.

MİSYON

Öğrenmenin severek gerçekleştiği, sağlam kişilik yapılarının önemsendiği ve bilimsel değerler ışığında geliştirildiği, bilimsel düşünme becerisinin temellerinin atıldığı, eğitimde farkını ortaya koyarak ulusal ve uluslararası alanda başarılı olabilmektir. Her alanda ve her koşulda başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, çağımızın: Dinamik, özgür, yaratıcı, girişken, empati kurabilen, kültürel ve ahlaki değerlere saygılı, hayal kurabilen çocuklarını yetiştirmek.

Şehir Merkezi